PRIJSAANDUIDING

De aangeduide prijs is de totale prijs die de consument moet betalen, inclusief btw en alle overige verplichte taksen of diensten. In principe is de handelaar verplicht om te verkopen tegen de aangeduide prijs.

DE BETAALDE PRIJS VERSCHILT VAN DE AANGEDUIDE PRIJS

Als er een verschil is tussen de prijs die in de winkel wordt aangeduid en de prijs aan de kassa, dan geldt de laagste prijs.

DE AANGEDUIDE PRIJS IS ONWAARSCHIJNLIJK LAAG

Als de aangeduide prijs kennelijk een vergissing is, dan mag de handelaar weigeren om u het product te verkopen (bijvoorbeeld een tv met een normale marktprijs van € 299 die € 29,9 staat geprijsd).

PRIJZEN OP HET INTERNET EN IN DE WINKEL VERSCHILLEN

De prijzen die een handelaar in de ene winkel hanteert, mogen verschillen van de prijzen die hij in een andere winkel hanteert. Dat geldt ook voor producten die op het internet worden verkocht. Dit wordt gerechtvaardigd door kosten die kunnen verschillen (lokale belastingen, huur, logistieke organisatie) of omdat een handelaar zijn prijzen wil aanpassen aan die van een concurrent in een bepaald gebied.

Er zijn echter grenzen. Wanneer voor een product reclame wordt gemaakt in een folder die ruim wordt verspreid, moet dezelfde prijs worden toegepast in de betrokken verkooppunten. Maar ook als een handelaar een uniform prijsbeleid te kennen geeft (omnikanaal of omni-channel), moet hij de laagste prijs volgen.